Velkommen til Haslev Fuglevenners hjemmeside,

 

Nymfeparakit

Historien om min Rødhovedede nymfeparakit

 

af Kenneth Schøn.

 

Dette eventyr starter på en varm dag i juli måned. Jeg var på arbejde i København da min telefon ringede, det var en ung gut fra Ballerup som havde et par yngleklare Nymfeparakitter som jeg måtte få hvis jeg hentede dem. Det skulle være den samme dag da han skulle på skole i udlandet og ikke havde mulighed for at beholde dem. Jeg tænkte over det i 2 minutter og sagde ”ja tak”.Nu var gode råd dyre, for jeg havde ikke nogen transportkasse i bilen, som jeg ellers altid har. Jeg kørte ned til NETTO og fik fat i en papkasse, fuglene skulle jo kun sidde der en times tid så det skulle jo nok gå.

 

Jeg ankom på adressen efter arbejdstid, og så et par meget flotte fugle, ejeren fortalte mig, at de havde været i ynglestemning en måneds tid, så de ville jo nok gå i kassen med det samme.

 

Vel ankommet derhjemme var jeg desværre nød til at sætte dem i et kassebur, da jeg ikke var helt færdig med mine volierer. Til min store overraskelse havde hunnen lagt et æg i papkassen på vej hjem i bilen. Jeg viste ikke helt om jeg skulle gemme ægget eller bare smide det ud, men så kom jeg i tanke om mine Rødhovedede dværgpapegøjer som rugede på livet løs på 6 ubefrugtede æg, jeg blev enig med mig selv om at lade dværgpapegøjerne ruge på ægget, der kunne ikke ske noget ved at prøve, i værste fald skete der ingenting. Som sagt så gjort dværgpapegøjerne fik ægget, det viste sig at det var befrugtet og den 24. august klækkede ægget. Jeg var noget usikker på om plejeforældrene ville fodre ungen da den absolut ikke lignede en dværgpapegøjeunge, men min tvivl blev gjort til skamme for de var super gode forældre.

 

Da ungen var ca. 20 dage gammel fik dværgpapegøjerne dog problemer med at fodre den, da den på dette tidspunkt var næsten dobbelt så stor som sine ”forældre”. Jeg besluttede at det nok var bedst at håndopmade den færdig, men det havde jeg ingen erfaring i, så jeg kørte ned til Ib Kristensen i Fakse, fordi jeg viste han havde håndopmadet mange fugle så han måtte kunne give mig nogle gode råd. Og det kunne han, så jeg købte noget opmadningsfoder af den type som han brugte.

 

Nymfen og jeg var dog ikke helt enige om at det var en god ide med denne håndopmadning, den hvæsede og spruttede hver gang jeg prøvede at fodre den, men lidt efter lidt blev den meget tillidsfuld og ville meget gerne have mad.

 

På grund af den flydende kost som jeg spildte var den ikke særlig køn og en dag sagde min datter at den var meget pjusket at se på, så den var dermed døbt Pjuske. I dag er han, for den udfarvede til en han, familiens midtpunkt og skal nok selv fortælle os når han mener det er på tide at komme ud og flyve en tur, så sidder han i sit bur og fløjter ”den gang jeg drog af sted” og med henblik på den rejse vi havde sammen fra papkasse til flot fugl er det nok den helt rigtige melodi......

 

Kenneth Schøn

Kommende arrangementer

5. April 2022

Ekstraordinær Generalforsamling

Afstemning om nedlukning af Haslev Fuglevenner

Hilsen BestyrelsenVinder af udstillingens bedste nummer 2017 - Blåhovedet Pionus

Besøgstæller

Besøg siden den: 27-01-2017
Total: 304692
Dagligt: 143

1 online