Velkommen til Haslev Fuglevenners hjemmeside,

 

Stære

 

Pasningsvejledning for Stære

1. Dyreart Videnskabeligt navn: Sturnidae Dansk navn: Stære

2. Fuldvoksen størrelse: Længde 17 – 45 cm afhængig af art, vægt 25 - 300 g afhængig af art. .

3. Forventet levealder: Stære vil normalt opnå en alder af 8 – 12 år.

4. Anbefalet størrelse og indretning af anlæg: eller bur Et bur skal være så langt at fuglen kan flyve i buret. Til de mindre arter anbefales et bur, der er mindst 100 cm langt, 50 cm bredt og 50 cm højt. Til de store arter anbefales et bur, der er mindst 200 cm langt, 100 cm bredt og 100 cm højt Buret indrettes med siddepinde af naturtræ og forskellig tykkelse i enderne af buret så fuglene kan flyve frit gennem buret. Buret må ikke anbringes på gulvet, men skal stilles på et bord eller i en reol uden træk og uden direkte sol. Vand- og foderskåle anbringes så fuglene ikke kan klatte i skålene. Bunden af buret dækkes med (avis)papir der let kan udskiftes efterhånden som det bliver snavset. Stære har ikke brug for sand i bunden af buret, hvis de æder af sandet kan de få problemer i fordøjelsessystemet. Stære har forholdsvis tynd og rigelig afføring. Derfor anbefales en voliere på mindst 300 cm længde. Bredde 100 cm og højde 200 cm. Fra volieren skal der være adgang til et frostfrit inderum på 0,5—2,0 m2. Udendørs voliere skal være forsynet med en sluse, så fuglene ikke uforvarende kan flyve ud.

5. Særlige pasningsbehov: herunder særlige krav til temperaturforhold Stære bader jævnligt og skal hver dag have rent vand. Stære bør ikke holdes udendørs i frostvejr.

6. Stimulering og behov for for motion: Som alle andre fugle har stære brug for motion. Det sikres bedst ved at holde dem parvis i rummelige bure eller volierer. Hvis stære holdes parvis vil de stimulere hinanden.

7. Fodring: Stære har brug for et bredt udvalg af fødeemner, hvoraf de vigtigste er frugt og insekter. Som grundfoder kan man anvende et færdigt Universalfoder der kan købes ved dyrehandlere. Sammen med universalfoderet gives ituskårne frugter (f.eks. æble, pære, banan, hyben, blomme, appelsin, melon), samt tilskud af levende eller frosne insekter eller insektlarver. De store arter tager også gerne skrabet eller hakket magert kød. Kødet må kun serveres friskt og skal fjernes hvis fuglene ikke spiser det med det samme. Stære kan tage en lille smule fuglefrø, men de dør hvis de kun får frø. Stære skal have frisk drikkevand hver dag. Endelig skal stære have en kalkblok eller en skål med knuste østersskaller kaldet grit.

Kommende arrangementer

5. April 2022

Ekstraordinær Generalforsamling

Afstemning om nedlukning af Haslev Fuglevenner

Hilsen BestyrelsenVinder af udstillingens bedste nummer 2017 - Blåhovedet Pionus

Besøgstæller

Besøg siden den: 27-01-2017
Total: 304692
Dagligt: 143

1 online