Ringmærkning

 

Hvorfor ringmærke fugle?

 

1. Den væsentligste grund er for at holde styr på sin avl og fremtidige avl. Uden at kunne identificere sine avlsfugle kan et systematisk avlsarbejde ikke finde sted. Under opdræt tager man sigte på fremtiden, og alene af den grund er det nødvendigt at kende fortiden.

 

2. En bortkommen ringmærket fugl kan identificeres (LDF-ring).

 

3. Loven kræver det.

 

4. Mange arter har ensfarvede hanner og hunner. Uden ringmærkning kan det være vanskeligt at se i tilfælde af den ene dør, hvilket køn der så mangler.

 

5. En kønstestet uringet fugl kan ikke senere identificeres (dog bruges chips også til identifikation), og indgår mere eller mindre i avlen som en uringet med de ulemper det medfører.

 

Hvilke ringe kan bruges?

Faktisk er der ingen begrænsning for ringtyper, - materialer og -form. Det er dog to typer, der går igennem: metalringe og kunststofringe. Begge typer har så varianter: graverede, ugraverede, farvede, flerfarvede og lignende foruden åbne og lukkede (årsringe). Langt de fleste kunststofringe er dog åbne, og Ringsalget forhandler kun åbne kunststofringe. Kunststofringe kan være fremstillet af forskellige materialer som plast og celloid. Metalringe er normalt lavet af en aluminiumlegering, men der findes såvel blik-, stål-, jern- og endda zinkringe. Blik, jern og zinkringe har dog ingen større anvendelse, og Ringsalget forhandler kun aluminium- og stålringe.

 

Kan alle fugle ringes?

Umiddelbart er svaret: ja. - men der er arter, hvor ringning medfører vanskeligheder.

Det gælder visse aggressive fugle, men især klatrende fugle kan være udsat for uheld. Nyringede voksne fugle kan blive meget aggressive overfor ringen og prøve at bide den af. Hvis de er ringet som unger sker det kun sjældent. Stort set alle fugle ringet som unger bærer ringen uden problemer.

Kommende arrangementer

5. April 2022

Ekstraordinær Generalforsamling

Afstemning om nedlukning af Haslev Fuglevenner

Hilsen BestyrelsenBesøgstæller

Besøg siden den: 27-01-2017
Total: 310771
Dagligt: 141

1 online